image

Thuisbatterij

In vele gevallen zijn thuisbatterijen, niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Thuisbatterijen hebben enkele jaren geleden al hun intrede gedaan, en zijn in vele gevallen winstgevend.

Alles hangt natuurlijk af van uw eigen leef gewoontes, dus je mag stellen dat elke woonsituatie anders is. Bij een bejaard koppel zouden we al sneller een thuisbatterij afraden, aangezien deze doelgroep de kans heeft om hun elektriciteitsverbruik zelf te bepalen. Dit wil natuurlijk niets zeggen, als dit zelfde koppel een hoog verbruik heeft als de avond valt, zullen ze toch een batterij nodig hebben om zo eventuele avondpieken te vermijden.

Thuisbatterijen dienen om de opgevangen energie van door heen de dag op te slaan en op je batterij te zetten, wanneer de avond valt gebruik je uw eigen gratis energie om uw factuur te drukken. Naast de klassieke batterijen zijn er ook batterijen met extra bespaar opties. Deze gaan inspelen op het nieuwe piek-dal tarief en samen met uw nieuwe digitale meter bekijken wanneer er exact energie nodig is in de woning.

Bent u benieuwd of een batterij een meerwaarde kan zijn voor uw woning? Wij komen graag langs om dit met u te bekijken tijdens een vrijblijvende consultatie.